Botox - mot fina linjer och rynkor

Botulinumtoxin är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Hos oss kan du få hjälp med-Linjer i pannan-Bekymmersrynkan mellan ögonen (glabella)-Kråksparkar - rynkor vid ögonen-Svettbehandling - bli av med svettningar under armarna. Med hjälp av botox kan vi blockera svettkörtlarna under cirka 6-7 månader. Därefter behövs ny behandling. Effekten förlängs efter varje behandling då svettkörtlarna inte återfår sin fulla aktivitet mellan varje injektion. Detta är en relativt snäll behandling med fantastiskt resultat.

Microbotox - slät hy utan stelhet

Microbotox, microtoxin, microgold

Detta ären superlyxig ansiktsbehandling där huden boostas med en cocktail av serum, vitaminer & botox. Denna behandling är perfekt för att släta ut fina linjer i ansiktet och kan hjälpa till att bleka pigment förändringar och acneärr. Man får jämnare hudton, minskade porer & fantastiskt glow och lyster i huden! Man har även sett goda resultat vid hudproblem så som rosacea och acneproblem. Dessa ska minska och förbättras i samband med en microgold behandling. När blandningen stämplas in kommer kollagenproduktionen att stimuleras vilket ger spänstigare hud.

Behandlingseffekter-Fantastisk lyster-Reducerad talgproduktion-Porsammandragning-Minskad synlighet av fina linjer-Hudföryngring och förebyggande behandling för motverka ålderstecken.

Behandlingen kan göras som en boost och engångsbehandling för huden när man önskar uppfräschning eller genomföras som en kur om man önskar behandla ett specifikt problemområde. Vid en kur rekommenderas 3 behandlingar med ett tidsintervall på ca 4 veckor mellan behandlingarna.

Fillers - tillför volym

Fillers behandling är något för dig som vill förbättra ditt utseende på ett naturligt och diskret sätt. Fillers består av hyaluronsyra som finns naturligt i vår kropp. Dess främsta uppgift i huden är att hålla den fuktig, ge volym, samt att bidra till bildandet av ny vävnad. När vi åldras minskar mängden hyaluronsyra i kroppen vilket bidrar till att huden tappar sin ungdomliga spänst och lyster. Det leder till uppkomst av rynkor och veck. En fillersbehandling kompenserar detta genom att tillföra hyaluronsyra som bygger upp, återfuktar, slätar ut och föryngrar hudens struktur. Vanliga områden att behandla är läppar, kinder, nasolabialveck och suramungipor. Syftet med behandlingen kan vara att korrigera asymmetrier eller skapa/återställa volym. Hyaluronsyran i fillersen är inte permanent utan bryts ned som vanlig hyaluronsyra i kroppen. Hållbarheten påverkas av behandlingsområde och av yttre faktorer. Vid vissa behandlingsområden använder man en fillers med större viskositet vilket ger längre hållbarhet ex. behandling av kinder. Yttre faktorer som påverkar nedbrytningen är bla UV ljus, fria radikaler, oxiderande ämnen och naturligt förekommande enzym i kroppen.

Vanliga områden att behandla med fillers är

-Läppar

-Nasobiala veck

-Ojämnheter på näsryggen

-kindben

Att tänka på innan behandling

  • Du får ej vara gravid eller amma
  • Inte ha en pågående infektion i kroppen, feber eller stark sjukdomskänsla.
  • Undvik blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner som Ibuprofen (Ipren), Diklofenak (Voltaren), Naproxen (Pronaxen), naturmediciner som Ginkgo och Ginseng samt kosttillskott så som vitamin E, vitamin C och Omega-3 helst i 2 veckor innan
  • Om du tar blodförtunnande mediciner som Waran eller Eliquis är det bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan din behandling.
  • Bra att undvika alkohol minst 5 dagar innan.
  • Inte behandlas med antibiotika eller annan medicinering som påverkar nervsignalering.
  • Välj behandlingsdag då man inte ska träna samma kväll.
  • Du ska vara minst 18 år. 
  • Vid alla behandlingar med nålstick finns risk för blåmärken i behandlingsområdet. Vid läppbehandling uppstår även en sticksvullnad direkt efter men svullnaden kan även öka på sig och sitta i upp till tre dagar innan den avtar. Det kan därför vara bra att inte ha något viktigt inplanerat dessa dagar. Hur man reagerar är individuellt och även olika från varje behandling.

Ha realistiska förväntningar. Vissa resultat behöver byggas upp stegvis. Faktorer som påverkar är volymförlust, behandlingsmål och anatomins begränsningar.

Alla behandlingar utförs av legitimerad ssk.