HIFU 4D -Kropp och ansiktslyft utan kirurgi

HIFU använder Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud, som har en unik förmåga att tränga igenom det yttersta hudlagret för att kunna behandla huden och muskulaturen på djupet till skillnad från lasern som behandlar på ytan.

Ultraljud stimulerar kollagen- och elastin produktionen i hudens djupare lager vilket resulterar i ett ansiktslyft. Hifu generar värmeenergi till det derma lagret och till SMAS. 

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft. HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder.

Efter behandling

Beroende på hud typ, ålder, område är resultatet individuellt. 

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader, vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer.

Efter ca 3-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Oftast räcker det med en behandling, men för personer med väldigt mycket överflödig hud rekommenderas 1-3 behandlingar.

Fettreducering                                                               Med 4D HIFU kan man fettreducera armar, mage, midja, höft, lår, underben och rygg. Man kan även göra huduppstramning på kroppen ex som bröstlyft om man har slapp hud och lite fett.

Hifu penetrerar hög intensiv fokuserad ultraljud genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna (omedelbart under behandlingen) och stramar upp huden på behandlingsområdet.

De förstörda fettcellerna tas bort av kroppens naturliga lymfsystem. Lymfkärlen tar hand om de förstörda fettcellerna och transporterar de ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor.

Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen blodsystem och förbrukas av kroppen som energi.